top of page

LEVYLÄMMÖNVAIHTIMET

Tuotteet / Levylämmönvaihtimet

VASTAVIRTAVAIHTIMET

lev_002.png

Energian hinnan nousun ja rakennusmääräysten tiukentamisen johdosta Ekocoil kehitti ja alkoi valmistaa vastavirtaperiaateella toimivia levylämmönvaihtimia. Ensimmäinen koko tuli markkinoille 2000-luvun alussa.

 

Koko vuosikymmenen jatkunut tuotekehitystyö jatkuu edelleen. Testaamme laboratoriossamme vaihtimen eri muotojen, levyjen korrukoinnin ja eri rakovälien vaikutusta painehäviöön, hyötysuhteeseen ja jäätymisominaisuuksiin.

 

Tämän kehitystyön tuloksena syntyi LEVDry vaihdinmallisto, joka soveltuu erityisen hyvin Pohjolan sääoloihin. Vaihtimen ainutlaatuisen rakenteen ansiosta sen sisään jää merkittävästi vähemmän vettä. Tämän ansiosta LEVdrymahdollistaa pidemmät käyntijaksot, parantaa sisäilman laatua

ja tarjoaa merkittävästi suuremman vuosihyötysuhteen. Lisäksi LEVdryssa levyjen väli on portaattomasti valittavissa 2-4mm väliltä. Tämä mahdollistaa optimoinnin hyötysuhteen ja painehäviön välillä.

 

Vaihtimella päästään ilman poistopuolen kosteuden tiivistymistä yli 80 % lämpötilahyötysuhteeseen.

 

Olemme kehittäneet vastavirtavaihtimien valmistusmenetelmät niin joustaviksi, että pystymme lyhyessä ajassa valmistamaan uusia vaihdinkokoja asiakkaan toivomien mittojen mukaan. Tuotantomme käyttää viimeisintä tekniikkaa ja olemme teknologiajohtaja vastavirtavaihtimien valmistuksessa.

 

Kaksinkertaisen saumauksen ansiosta Ekocoilin levylämmönvaihtimet ovat erittäin tiiviitä.

ekocoil_LEV_dry.jpg

RISTIVIRTAVAIHTIMET

led.png

Oy Ekocoilin tytäryhtiö Ekopatter Oy toi markkinoille ristivirtaperiaatteella toimivan lilma/ilma levylämmönvaihtimen vuonna 1982.

 

Ristivirtavaihtimella saadaan yhtä suurilla poisto- ja tuloilmavirroilla siirrettyä 55-65 % poistoilman energiasta sisään puhallettavaan  ilmaan. Jos poistoilmasta tiivistyy kosteutta vaihtimen pinnalle, hyötysuhde voi olla vielä jopa 10 prosenttiyksikköä parempi.

 

Kaksinkertaisen saumauksen ansiosta Ekocoilin levylämmönvaihtimet ovat erittäin tiiviitä.

bottom of page